Cukkinis-padlizsános spagetti
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 1 db cukkíni
- csicsriborsó
- paradicsom sűrítmény
- 1 adag főző tejszín (vegánoknak lehet szója tejszínnel)
- Fűszerek: morzsolt oregánó, tárkony, zöldfűszer mix, curry, bazsalikom, petrezselyem, gyömbér, rozmaring, só.
- Aki csípősebben szereti, tehet hozzá morzsolt chili-t vagy cayanne borsot is.
- Egy zacskó durum tésztás spagetti
Első lépésként a már megtisztított cukkínit és a padlizsánt kockára vágjuk. Ezt olajon megpirítjuk.
Az utolsó adaghoz hozzá adjuk a csicseri borsót, majd a fűszereket, ízlés szerint. A zöldségeket jó barnára átsütjük,hogy megadja a sült ízét, izlés szerint.
Közben feltesszük a lábosban a vizet, amiben a tésztát főzzük majd meg, egy kis olaj és só hozzáadásával.
Külön edényben összekeverjük a paradicsom és a tejszín sűrítményt, s hozzáadjuk a megpirított, megfűszerezett cukkínis padlizsánhoz.
Ha a tészta már kellő képpen megfőtt, leszűrjük, majd összekeverjük a padlizsános-cukkínis szósszal.
Jó étvágyat! :-)